Hasj

hasj Er zijn verschillende soorten hasj, enkele bekende soorten zijn Maroc, Ketema en Afghaan.
Hasj kan op verschillende manieren gemaakt worden. De meeste hasj In Marokko wordt voornamelijk in het Rifgebergte rond Ketama geproduceerd, vandaar de naam Ketama.

In Hasj zit over het algemeen een grotere hoeveelheid THC (een van de werkzame stoffen in cannabis) Maar in tegenstelling tot wiet zit er weer minder CBD in, Men zegt dat je van CBD eerder stoned wordt en van THC meer high.

Gebruik van Hasj

Hasj joint Hasj kan je op dezelfde manieren gebruiken als wiet. Hasj is wat lastiger om fijn te maken, daarom je met een aansteker de hasj licht op warmen (niet verbranden)
Daardoor word de hasj wat zachter.

Bij zachte hasj is het niet noodzakelijk, je kan je er een rolletje van draaien.
montys ice hasj 1 montys ice hasj 2  

Hasj Soorten

hasj soortEr zijn verschillende soorten hasj, enkele bekende soorten zijn Maroc, Ketema en Afghaan. De naam zegt niets over de samenstelling maar eerder over de afkomst van de hasj. De meeste hasj In Marokko wordt voornamelijk in het Rifgebergte rond Ketama geproduceerd, vandaar de naam.

De kwaliteit hangt af van de puurheid van de hasj. en de manier waarop de hasj word gemaakt.

Hasj Maken

hasj makenKleine hoeveelheden Hasj maken:
Er zijn verschillende manieren om hasj te maken, enkele staan hieronder beschreven.
De kwaliteit hangt af van de puurheid van de hasj. en de manier waarop de hasj word gemaakt.
Bij het oogsten van je wietplant kan je aardig wat knip-afval overhouden. Het is zonde om dit weg te gooien, mits de kwaliteit van de plant goed is en er veel thc aan de bladeren zit kan je er een lekker stukje hasj van maken.

Je knipafval leg je altijd in de diepvries omdat dan de harsklieren, polm, kristallen makkelijker loskomen.

Koude persing
Door het knipafval te zeeven houd je hasj kristallen (polm) over, vervolgens pers je deze tussen een bankschroef, of onder tafelpoot, zodat er druk wordt uitgeoefend. Door de kristallen enkele malen te persen
De hasj heeft een licht bruine kleur het word ook skuff genoemd.

Warme persing

Stop de hasj kristallen in een plastiek zakje (bijv van het uiteinde van een pakje sigaretten)
Vervolgens maak je er een blokje van en plak het dicht met plakband. Wikkel hier een stuk krant of omheen en maak het vochtig met warm water hierdoor smelt het plastiek niet.

Stop het pakketje in een voorverwarmde oven op 175°C en leg het 10 minuten in de oven. Daarna haal je het pakketje uit de oven, rol het plat met een deegrol tot het niet harder aangeduwd kan worden.

Leg het pakketje in de vriezer gedurende een uur of langer (afhankelijk van de grote van je blok hasj).
Haal het laagje ijs aan de buitenkant weg en de hasj is klaar voor gebruik! De hasj is donker van kleur.